Головна » 2020 » Грудень » 14 » Звіт про тиждень права
01:07
Звіт про тиждень права

Найкращий спосіб зробити дитину хорошою – це зробити її щасливою

(Оскар Уайльд)

Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права,  який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей  тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша  маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд   заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

Так, в рамках проведення тижня  були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій.

    У школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Правовий бюлетень», «Пам’ятка для учнів щодо профілактики правопорушень». Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів.

  

Цікавою для допитливих учнів виявилася рубрика «Дивні та смішні закони з усього світу».

Розпочався тиждень права з перегляду учнями школи відеофільму «Права дітей у школі».

    Для  учнів 1-4 класів в рубриці «Правова кіномережа» класоводами було організовано перегляд  мультфільму « Права дітей», після перегляду якого учні 4-А класу  (класовод  Посовітнюк Т.С.) своїми малюнками та творчими роботами продемонстрували знання своїх прав.

    Для учнів 5-9 класів був проведений конкурс малюнків   на тему:  « Що ми знаємо про свої права ».

   

10 грудня 2020 року в 5-А класі, класний керівник Дідик Є.О., пройшла вікторина “Я маю право”. Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників.

    Для учнів  7  класів була  проведена бесіда на тему: "Що треба знати про право і закон".  Під час спілкування діти  обговорили  основні статті конвенції про права дитини, а також повідомили чим їх можна доповнити. Класний керівник 7-А Нестеренко А.О.  наголосила, що права нерозривно пов’язані з обов’язками, і що ми всі повинні робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим та державі.

    Під час гри «Юридичний футбол» дев’ятикласники знайшли відповіді на питання, які їх хвилювали.

    Для учнів школи було  проведено  членами учнівського самоврядування на чолі з президентом школи, Липинчук Богданою,  соціологічне опитування «Діти та молодь про свої права», в якому найактивніше прийняли участь учні  9-А класу, класний керівник Ващенко В.М. Під час опитування учні повторили права та обов’язки відповідно до віку дитини.

День юридичних кросвордів та ребусів (08 та 09 грудня 2020 р.)

   

   

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні у порушенні таких прав мають відповідати по закону.
    Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання правових норм буде здійснюватися на ранніх етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.

    Усі знання, які учні отримали завдяки проведеним заходам стануть дуже потрібними в дорослому житті.

Переглядів: 391 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ