Головна » 2021 » Листопад » 3 » Звіт про проведення Тижня фізики
10:09
Звіт про проведення Тижня фізики

      Відповідно до річного плану роботи школи з 18.10.- 22.10.2021р. в школі проходив Тиждень фізики.

Метою проведення заходів під час предметного тижня є підвищення інтересу учнів до вивчення фізики, розвиток дослідницьких навичок, ініціативи, творчості, виховання в учнів розуміння важливості фізичних знань для розвитку науково-технічного процесу.

Предметний тиждень вирізнявся різноманітними заходами: виставками, конкурсами, фізичними експериментами, конференцією.

Традиційним стало проведення Фізичного експерементаріуму, в ході якого учням пропонували самостійно провести ряд дослідів і пояснити їх. Найактивнішими в цьому заході виявились учні 5-х класів.

Пізнавальною і цікавою для учнів 7-9 класів виявилась подорож у «Світ фізичних явищ». В ході даного заходу учні 9-х класів презентували свої дослідження з теми: «Магнітні явища». Кухар В. виготовив магнітну рідину, продемонстрував її властивості та розповів про використання незвичної рідини. Гаврилко В., Береза Т., Крижановська Д., Розмаїта К. представили результати своїх дослідів по вирощуванню квасолі і пшениці в слабому та підсиленому магнітних полях, Діхтярук І. пояснив важливість застосування дії магнітного поля на провідник зі струмом в роботі електродвигунів.

З захопленням учні 7-9 класів сприйняли захист роботи переможця (ІІ місце) Всеукраїнського конкурсу  МАН Юніор – Дослідник Власенко В., який пояснив будову, принцип дії, призначення та переваги саморобного Сонячно-повітряного колектора. Вразили присутніх саморобні прилади, представлені учасниками обласного конкурсу «Моя  STEM – ідея» : учнем 7-А кл.   Візнюком Д. (прилад «Терморегулятор» ) та учнем 9-Б кл. Красулею Д. (робота «Ультразвуковий дальномір»).

В ході конференції «Лабораторія високих енергій – експеримент сучасності» учні 9 класів більше дізнались про дослідження, пов’язані з  вивченням частинок, які входять до ядер атомів.

Протягом тижня учні перевірили та підвищили свій рівень знань з фізики участю у Всеукраїнській олімпіаді «Всеосвіта». З 15 учасників олімпіади: 3 учня – отримали диплом І ступеня, 2 учня – диплом ІІ ступеня, 1 учень – диплом ІІІ ступеня.

Тиждень фізики залишив у учнів незабутні враження від пізнання нових фізичних знань, розуміння важливості цієї науки для людства.

Переглядів: 144 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ