Головна » 2019 » Жовтень » 9 » звіт про проведення тижня фізики
23:12
звіт про проведення тижня фізики

    Відповідно до річного плану роботи школи з 30.09.- 04.10.2019р. в школі проходив Тиждень фізики.

    Метою організації і проведення заходів під час предметного тижня є пропаганда фізичних та астрономічних знань, підвищення інтересу учнів до вивчення фізики, розвиток ініціативи, учнівської творчості, виховання в учнів розуміння важливості фізичних знань для розвитку науково-технічного процесу.

    Предметний тиждень вирізнявся різноманітними заходами: виставками, фізичними експериментами, конкурсами, конференцією.

    Пізнавальними і науковими стали тематичні виставки: Цікава фізика, Чи знати що?, Факти з астрономії. Матеріал для виставок готували учні 7-11 класів.

    З зацікавленням школярі дізнавались про фази Місяця і Місячні затемнення з фотографій, представлених на Персональній виставці «Таємниці Місяця» учня 11 класу Нікітченко Владислава, призера обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Фото з 30-ти кратним збільшенням Владислав робив за допомогою шкільного телескопу.

    Традиційним під час тижня фізики став «Фізичний експериментаріум», в ході якого глядачам пропонували самостійно провести ряд фізичних дослідів. Найбільш активними дослідниками стали учні 5 класів.

    Для учнів 7 класів проведено цікаві експерименти, які допомогли учням більше дізнатись про магнітні і електричні явища, переконались у існуванні атмосферного тиску.

    З захопленням учні 9-х класів поринули у «Світ магнітних явищ», який надихнув Мороза Станіслава, Старжевського Дмитра, Величкевича Романа, Петрусенко Іллю на виготовлення власних саморобних приладів. Демонстрація приладів дозволила учням краще пізнати будову і принцип дії електромагнітів.

    Цікаво пройшла конференція для учнів 11 класу «ЦЕРН. Лабораторія високих енергій – шлях до пізнання будови атома». Вчителем фізики Свистуновою В.М., яка у складі української делегації педагогічних працівників МАН пройшла навчання у Міжнародній школі ЦЕРН, м. Женева і побувала на основних лабораторіях експерименту світового значення, надано наукову інформацію про роботу Великого адронного колайдера, завдання даного експерименту.

    Закриття предметного тижня відбулось 04.10. підведенням підсумків тижня фізики.

Переглядів: 555 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ