Головна » 2018 » Грудень » 2 » ЗВІТ про проведення «Кольорового тижня» у початковій школі
20:39
ЗВІТ про проведення «Кольорового тижня» у початковій школі

Звіт про проведення "Кольорового тижня" в початковій школі.

   З 26 по 30 листопада 2018 року у початкових класах Первомайської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 1 проходив «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня був присвячений певному кольору та мав своє направлення. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках тижня, розвивали творчість школярів, навчали їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Мета тижня:

  • впровадити в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методику покращення здоров'я за допомогою кольорів;
  • використати педагогічні можливості кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, ейдетичних здібностей, креативності;
  • розвивати естетичний смак, творчий потенціал дітей, збагачувати позитивний емоційний досвід.

   Понеділок виявився дуже яскравим, оптимістичним, екологічним, адже він був зеленим. Це був день довкілля, надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Це колір природної гармонії. Він дає нам відчуття спокою і розслаблення. Але, якщо вам треба налаштувати співрозмовника на дружню розмову, то без зеленого ніяк не обійтися. За фен-шуєм - це колір процвітання. Ми подорожували у Кольорову країну, вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим. Найкраще про це свідчать малюнки та творчі роботи учнів «Ми за чисте довкілля».
   
Вівторок був червоним днем – днем полум’яних сердечок. Яскравим, чарівним, неповторним… Недарма червоний асоціюється з сонцем, вогнем, енергією, коханням. Він надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Учні фантазували, писали твори на теми «Мій найкращий друг» та «Як стати успішною людиною», брали участь у конкурсі прислів’їв, приказок, загадок про дружбу. І потягом дня вчилися робити один одному компліменти. Хлопчики були маленькими джентльменами, а дівчатка – неповторними і чарівними леді.

   Середа зафарбувалася у фіолетовий колір – колір творчості, креативності, фантазії. Колір цей – ознака ночі, заспокоює він очі. Він уяву оживляє, суміш кольорів являє. «Колір фіолетовий - сливкою насичений, манить погляд кожного, наче намагнічений. Пробіжусь по стежці цій, буду ніби квіточка гарна і приваблива, як веселе літечко. Пробіжу по райдузі, по усіх доріжках. Будуть кольоровими пальчики на ніжках…» Фіолетовий виходить при змішуванні червоного і синього. Фіолетовий - колір свідомої енергії, підсилює інтуїцію, допомагає осягнути суть речей, стимулює інтелект. В фен-шуй фіолетовий керує долею. Фіолетовий колір асоціюється з царською владою. Цей колір є втіленням духовності та аристократизму духа. Той, хто вибирає фіолетовий, бажає, щоб усі його думки і мрії стали реальністю. Такі люди дуже творчі і креативні. Класовод 1 – Б класу Марушечко В.В проводила майстер – клас по виготовленню квітки – семіцвітки. По класах проводилися конкурси учнівських казок, віршів про кольори.

   А четвер у нас був жовтим. Жовтий колір – це колір сонця, радості і оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще. Колір творчості і життєздатності. Протягом дня учні початкової школи залюбки гралися, надували повітряні кульки, пригощалися жовтими фруктами, фотографувалися. А ще у цей день в початковій школі був День початкової освіти - День відкритих дверей. Учителі давали відкриті уроки, на які запрошувалися батьки. Батьки залюбки ставали співавторами та помічниками, а по закінченні дня щиро дякували за запрошення, за приємно та з користю проведений час. День минув швидко і весело.

   Синім кольором зафарбувався останній день тижня – день води – підсумково - веселковий. Він припав на останній день осені. У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися учні початкових класів. Тематика дня дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синього так багато на нашій планеті і він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення. А як красиво він виглядає! Захопленню та гарному настрою не було меж. Це був день підведення підсумків і нагородження переможців. Переможених не було.

Протягом тижня ми переконалися, як кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм, творчий підхід учителів початкових класів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день «Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі та позитиві. Посмішки не сходили з обличь дітей. Вчитися, дійсно, цікаво і весело!

Переглядів: 3119 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ