Головна » 2021 » Грудень » 13 » Звіт – інформація про проведення тижня права в Первомайській гімназії № 1
00:12
Звіт – інформація про проведення тижня права в Первомайській гімназії № 1

Найкращий спосіб зробити дитину

хорошою – це зробити її щасливою.

(Оскар Уайльд)

                                                                                                                                                                                              Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в гімназії щорічно проводиться тиждень права,  який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

        Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей  тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша  маленька «держава» (тобто гімназія) не стала винятком: було розроблено ряд   заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

Так, в рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій.

 В гімназії були оформлені стенди, випущені стіннівки «Правовий бюлетень», «Пам’ятка  для учнів щодо профілактики правопорушень». Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів.

Розпочався тиждень права з перегляду учнями школи відеофільму «Права дітей у школі», Учням середнього віку було цікаво переглянути онлайн судове засідання «Права свої ти добре знай, їх шануй і захищай». Діти  молодших класів мали змогу ознайомитись з мультфільмом «Права дітей» ( на основі казок).

Для учнів 5-9 класів був проведений конкурс малюнків, плакатів   на тему:  «Світ моїх прав ».

10 грудня 2021 року в 9-х класах, вчителем правознавства, Важохою Л.М. було проведено всеукраїнський урок  “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини . Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників.

Для учнів  6  класів була  проведена година спілкування на тему: «Немає прав без обовязків".  Під час спілкування діти  обговорили  основні статті конвенції про права дитини, а також повідомили чим їх можна доповнити. Діти дійшли висновку, що права нерозривно пов’язані з обов’язками, і що ми всі повинні робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим та державі.

 Цікавим для допитливих учнів виявився матеріал правового куточка «Конвенція про права дитини».

Для учнів  7  класів була  проведена бесіда на тему: «Stop Bulling»".

Тиждень права показав, що учні гімназії  знають, що серед основних прав дітей є: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні у порушенні таких прав мають відповідати по закону.
        Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання правових норм буде здійснюватися на ранніх етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.

Усі знання, які учні отримали завдяки проведеним заходам стануть дуже потрібними в дорослому житті.

Переглядів: 89 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ