Головна » 2020 » Листопад » 17 » урок пам'яті
00:24
урок пам'яті

16 листопада 2020 року  у Первомайській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 вшановували пам'ять колишнього учня школи, героя України – Ходоро́вського Сергі́я Леоні́довича.

    (11 травня 1980 — 16 листопада 2016, Авдіївка, Донецька область, Україна). Він був сержантом Збройних сил України, учасником війни на сході України, командиром БМП (72-ї окремої механізованої бригади), мав на службі  позивний «Брама». В армії з 1998 року, свого часу проходив службу в Іраку. Влітку 2014 брав участь у боях за Іловайськ. Загинув під час мінометного обстрілу. По смерті залишилася мати, брат (теж військовослужбовець), дружина та 3-річний син.

       Указом Президента України від 3 лютого 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

    Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути лише вітанням. Нині це віддання особливої шани тим, хто у напружений, найкритичніший і найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини. Це вітання є засвідченням справжнього подвигу патріота. Коли перед очима проходять кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, ми розуміємо, що слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом нескореної душі, це стало викликом для всіх і для кожного, для тебе і для мене.

Переглядів: 153 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ