Головна » 2020 » Квітень » 30 » Лист про завершення навчального року!
21:24
Лист про завершення навчального року!

Шановні колеги та батьки учнів!

 

Незабаром завершується 2019/2020 навчальний рік. Але у зв’язку із запровадженням загальнодержавного карантину освітній процес з 12 березня 2020 року в школах міста  продовжує відбуватися з використанням технологій дистанційного  навчання.

Зауважуємо, що відповідно до частин третьої та четвертої статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» здійснення освітнього процесу, виконання освітньої програми, навчального плану є внутрішніми питаннями кожного закладу загальної середньої освіти, його педагогічної ради та завданням педагогічних працівників.

Разом з тим, з метою організованого завершення навчального року, керуючись нормативними документами Міністерства освіти і науки України  (Порядок переведення та випуск учнів (вихованців) навчальних закладів загальної середньої освіти; Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти) та листом-роз'ясненням  МОН від 16.04.2020 №1/9-213, управління освіти Первомайської міської ради пропонує закладам загальної середньої освіти міста діяти таким чином:

  • завершити навчальний рік відповідно до структури, визначеної закладом загальної середньої освіти на початку навчального року;
  • здійснити підсумкове оцінювання навчальних досягнень учнів у 2019/2020 навчальному році з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень;
  • виставити річні оцінки у класні журнали у період не пізніше 6 робочих днів після завершення ІІ семестру та можливості фізичного повернення педагогічних працівників до приміщень закладів освіти (після прийняття Урядом рішення щодо послаблення карантинних обмежень);
  • прийняти до 01.07.2020 року педагогічною радою рішення про переведення учнів закладу загальної середньої освіти до наступного класу;
  • перевести до наступного класу учнів, які з різних причин не були охоплені дистанційним навчанням у період карантину, та спланувати для кожного з них заходи щодо засвоєння пропущеного навчального матеріалу.

Щодо видачі свідоцтва досягнень, табеля навчальних досягнень та свідоцтва про базову середню освіту учням 1-10-х класів,

 свідоцтва про повну середню освіту учням 11 класів

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) у 2019/2020 навчальному році рекомендуємо не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори.

Звертаємо увагу, що оформлення свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів, свідоцтв про здобуття базової середньої освіти має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року.

Учням 1-8, 10 класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, доречно надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020/2021 навчального року.

Видачу свідоцтв випускникам 9-х класів організувати після прийняття Урядом рішень про зняття певних карантинних обмежень для здобувачів освіти та з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.

Зауважуємо, що відповідно до наказу МОН від 30 березня 2020 року   № 463, зареєстрованого Міністерством юстиції України 09 квітня 2020 року за № 333/34616, учнів 4-х та 9-х класів у 2019/2020 навчальному році звільнено від державної підсумкової атестації (далі - ДПА). У відповідних документах про освіту робиться запис «звільнений(а)».

Учні 11-х класів складають ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання (далі - ЗНО) відповідно до Календарного плану підготовки та проведення ЗНО 2020 року зі змінами, внесеними на підставі наказу Міністерства освіти і науки України від 06 квітня 2020 року № 480. Документи про здобуття повної середньої освіти учні отримують після проходження ДПА.

 

Щодо зарахування (переведення) учнів

 до закладів загальної середньої освіти

Зарахування до будь-якого класу, як правило, здійснюється до початку навчального року. Враховуючи особливості завершення 2019/2020 навчального року, прийом заяв та документів до 1-х класів шкіл міста продовжиться після завершення карантинних обмежень для закладів освіти.

Прийом документів до 10-х класів розпочнеться після видачі учням відповідних документів про освіту. Заклади освіти та батьків буде повідомлено додатково. Проте інформацію про профілі навчання в старшій школі та кількість майбутніх 10-х класів  ЗОШ №4, гімназії та НВК «ЗОШ №15-колегіум» необхідно розмістити на шкільних сайтах до 15 травня 2020 року.

 

Щодо організації роботи пришкільних таборів та табору «Гарт»

Питання щодо організації роботи пришкільних таборів та табору «Гарт» буде розглянуто міською радою після прийняття Урядом рішення про зняття карантинних обмежень.

Шановні батьки!

Сьогодні усі учасники освітнього процесу (учні, педагоги, батьки) опинилися в непростій, нештатній ситуації. Адже ми вперше проходимо шлях дистанційного навчання та спілкування. Тож дякуємо за вашу допомогу, ваші терпіння та розуміння.

Безперечно, нам не все ще вдається. Але ми працюємо над помилками й стараємося удосконалити нашу взаємодію. І якщо  Ваша дитина за певних обставин не була охоплена дистанційним навчанням на належному рівні, учителі згодом обов’язково допоможуть їй опанувати пропущений навчальний матеріал за індивідуальним навчальним планом.

Бажаємо всім здоров'я, сподіваємося на найшвидше завершення карантину та повернення до навчання у звичному форматі. Бережімося!

Переглядів: 203 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ