Головна » 2022 » Лютий » 2 » «Соборність України»
13:27
«Соборність України»

Собор Душі

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна з важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас, а одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.

Виховання патріотизму молоді – одна з найактуальніших тем сьогодення, бо всі розуміють, що тільки в єдності та згуртованості український народ зможе подолати всі негаразди та труднощі.

Протягом 18-21 січня 2022 року в Первомайській гімназії №1 відбулися заходи, які пройшли під знаком єднання українського народу з використанням історичних паралелей подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті і нинішньою звитягою народу проти експансії на українські землі.

Учні 5-А, 5-Б, 5-В класі прийняли участь у Всеукраїнському флешмобі «Ланцюг Єдності», діти об'єдналися і вибудували ланцюг єдності, як символ непоборності українського народу.

Протягом тижня гімназистів зустрічала виставка «Соборна Україна, неділима Україна» разом з відеоматеріалами з історичними подіями цього свята та  виставка – композиція «Символи сучасного українця».

В гімназії проведено виховні години, інформаційні хвилинки «Соборність України», присвячені політичним та історичним подіям в утворенні і зміцненні української державності, історії та діяльності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – це сила українців. Тільки коли ми об'єднані – ми можемо протистояти будь-якому ворогові.

Переглядів: 127 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ