Головна » 2022 » Лютий » 20 » День пам’яті героїв Небесної сотні
20:18
День пам’яті героїв Небесної сотні

Зима 2014 року. Мертва тиша. Здається що все навкруги ззупинилось. Майдан. Чується свист снайперських куль, а після… Крик матері. Жінки. Дитини.

Пам’ять. Вічна.

Скільки б років не пройшло, події тих лютневих днів сколихнули весь світ й назавжди з нами.

Це не можливо забути.

Щороку складають нові вірші й пісні про ті події. Відкривають меморіальні дошки. Здається що це все що ми можемо. Пам’ятати й розповідати про ці страшні події нашим дітям усіма можливими способами. Наша мета віддати шану героям, які зараз на небі й будучи  ангелами щомиті нас оберігають.

У новітню історію 18 - 20 лютого ввійшли чорними днями, коли беззаконно від снайперських куль у небо відлетіло більше сотні героїв.

18 лютого 2022 року згадуючи буремні події того часу учні Первомайської гімназії №1 вшановували пам`ять Героїв Небесної Сотні, взявши участь у загальношкільній акції "Майдан: пам`ятаємо!".

Ми разом з учнями 3-9 класів виготовили паперових голубів, як символ вічної пам’яті загиблих героїв Майдану. Зробили фото неба цього дня, щоб зайвий раз нагадати кожному, що саме нам подарували герої своєю жертвою.

Також вчителі гімназії провели онлайн-заходи «Герої не вмирають». Заняття розпочинались зі слів про мир та пам’ять. Кожен згадав що Майдан став символом боротьби, утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Більшість з них були молодими та сильними. Вони підняли людей на боротьбу. Сотні розповідей ніщо в порівнянні з тим, що вчинили для нас ці герої. Адже їхній вчинок – то велика жертовна любов.

Вчителі мали змогу розповісти власний досвід тих жахливих подій. Учні ставили безліч запитань й приймали участь в обговоренні, щоб зрозуміти що саме сталось в ті дні. Як це змінило історію усієї країни.

Було багато роздумів про те, чи мали ми змогу оминути такий важкий досвід. Чому  так склалося й що саме потрібно робити кожному, щоб наша країна залишалась незалежною й сильною державою.

В цей буремний шлях, наша місія донести кожному якою ціною ми щодня маємо можливість бачити чисте небо над головами.

Головним у світі є любов і мир. Пам’ятаючи ми віддаємо шану й вчимо нове покоління взаєморозуміння, поваги і любові до своєї країни й народу.

Слава Україні! Героям Слава!

Переглядів: 165 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ