Головна » 2015 » Листопад » 11 » В Україні триває Рік Андрія Шептицького - митрополита Української греко-католицької церкви
09:55
В Україні триває Рік Андрія Шептицького - митрополита Української греко-католицької церкви
10 листопада 2015 року в 11 А класі Первомайської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1, під керівництвом класного керівника, вчителя суспільствознавчих дисциплін Важохи Любов Миколаївни відбулась тематична виховна година, присвячена 150– річчю з дня народження відомого українського релігійного та громадського діяча, митрополита Української греко-католицької церкви – Андрея Шептицького. Учні дізналися, що1 листопада 2014 року в УГКЦ та в Україні розпочався Рік Митрополита Андрея Шептицького. Верховна Рада України в червні минулого року проголосувала за відзначення 150-річного ювілею від дня народження митрополита на державному рівні. Андрей Шептицький народився 29 липня 1865р. Очолив Українську греко-католицьку церкву 1901 року. І був її очільником аж до своєї смерті 1 листопада 1944 р. Митрополит Андрей походить із давнього українського графського роду Шептицьких. Мав декілька наукових ступенів: доктор права, доктор теології, доктор філософії. Будучи Главою української Церкви, він першим із ієрархів почав використовувати в спілкуванні з вірними народну мову. Першим почав правити богослужіння українською мовою.
Цікавою та змістовною була презентація Дзиговської Олександри про митрополита Шептицького, адже він без сумніву, — визначний діяч! Страшно уявити, що Україна не мала б його в ХХ столітті. Адже митрополит Андрей, як свого часу князь Володимир Великий, пізніше Ярослав Мудрий, потім Богдан Хмельницький і Тарас Шевченко, задав вектор розвитку України. Не було такої сфери діяльності, якою б не займався Шептицький. Будучи архієреєм Церкви, він зумів побудувати ефективне суспільство, в якому людина почувалася захищеною від самого народження аж до працевлаштування. Власним коштом купував і дарував цілі статки українському народові, своїй Церкві.

Переглядів: 596 | Додав: Jenya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ