Головна » 2019 » Лютий » 7 » День безпечного Інтернету
13:21
День безпечного Інтернету

    Цікавими і корисними для учнів 8-11 класів Первомайської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 стали уроки проведені на протязі тижня 05 – 07 лютого на тему: " Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?", який провели вчителі інформатики Непомяща Галина Анатоліївна та Дідик Євгенія Олександрівна за матеріалами Анастасії Дьякової, національного експерта із захисту дітей від насильства, яка працює у команді Уповноваженого Президента України з прав дитини, спільно з Департаментом кіберполіції м. Києва, ювенальною превенцією та видавництвом «Ранок» за підтримки Інтернет-партнера «Датагруп» та телекомунікаційного партнера Vodafone Україна.

    Діти познайомились з новими поняттями, такі як секстинг та онлайн-грумінг, побачили, як власна необережність, бажання похизуватися в Інтернеті може спричинити низку проблем. Вони зрозуміли наслідки секстингу та онлайн-грумінгу, дізналися як слід діяти та де можна отримати допомогу у разі потрапляння в ситуації секстингу чи онлайн-грумінгу. Висновок учні зробили самі: Жоден користувач ПК не може бути повністю застрахованим від можливої втрати цінної інформації, тому потрібно бути дуже обережним і не виставляти своє особисте життя на загальний огляд в Інтернеті, не довіряти незнайомцям в мережі. Також слід пам'ятати, що у будь-якому випадку не потрібно піддаватися на шантаж, а звертатися по допомогу до батьків, вчителів, поліції.

    Всесвітній день безпечного Інтернету проводиться з 2004 року в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у другий вівторок лютого. Мета Дня – пропаганда більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів перш за все серед дітей і молоді. Головним координатором Дня безпечного Інтернету в світі є некомерційна організація Insafe (European Safer Internet Network), яка складається з національних центрів, створених за участю Єврокомісії.

    В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки «Майкрософт Україна». Цього дня (й протягом тижня) проводяться різноманітні конференції, круглі столи, «прямі лінії» за участю експертів, спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет – етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

 

Переглядів: 351 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ