Головна » 2020 » Грудень » 15 » «Чудотворцю Миколай, ти усіх оберігай»
01:28
«Чудотворцю Миколай, ти усіх оберігай»

День Святого Миколая – одне з найрадісніших і найочікуваніших свят року. Розповідаємо цікаві легенди та історії про Святого Миколая для учнів, які змусять повірити в диво!

    З року в рік маленькі українці чекають подарунки від Святого Миколая, який традиційно залишає їх під подушками.Всі вірять в його чудеса і в те, що подарунки він приносить тільки слухняним. Але хто такий Святий Миколай? Найголовніше те, що на відміну від більшості святих, святий Миколай – це дійсно реальна історична особистість.

    14 грудня в Первомайській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 пройшла виховна година (урок народознавства) на тему: "Чудотворцю Миколай, ти усіх оберігай"

Цікаві факти про Миколая – Чудотворця

Факт 1. Збереглися відомості, що, ще будучи немовлям, Микола відрізнявся від інших дітей. Так, вважається, що новонароджений дотримувався посту і їв молоко матері тільки по середах і п'ятницях після вечірньої молитви, а під час хрещення простояв в купелі три години на ногах.

Факт 2. Вже у два роки Микола знав усі букви, а в три навчився читати по складах. Він сам вибрав собі вчителя, підійшовши до помосту, де торгували рабами, і взявши одного з них за руку. Цей раб виявився сином багатія з Сирії, знав три мови, сповідував християнську віру і був хрещений під ім'ям Іоанн.

    Факт 3. До наших днів дійшли легенди про чудеса, які робив святий. Наприклад, коли в місті Міри настав голод, Микола з'явився уві сні італійському купцю, вклав йому в руку три золоті монети і повелів спорядити корабель і привезти в Міру жито.

Переглядів: 149 | Додав: jenyadidik35 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
  • Професійне портфоліо
  • Інноваційна математика
  • http://mozgunoff.at.ua/
Контакти
ПЕРВОМАЙСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ №1

55213 Миколаївська область
м. Первомайськ вул. Л.Шмідта,25



(05161) 4-23-73 pervoschool1@gmail.com pervoschool@bk.ru
МИ НА КАРТІ